понеділок, 13 лютого 2017 р.

В Краматорську обговорили проблеми безпеки в громаді


9 лютого за ініціативи ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” та публічної бібліотеки ім. Чехова в місті Краматорськ пройшла фокус-група на тему: «Проблеми безпеки в громаді: що найбільше турбує звичайних громадян?». Учасники заходу зосередились на вирішенні проблем взаємодії поліції з громадою у громаді через рекомендації та виявлення актуальних проблем.

Питання про необхідність посилити взаємодію і комунікацію між населенням, поліцією та місцевою владою набирає дедалі більшої актуальності. Це наштовхує на думку, що в суспільстві з’являється розуміння спільної відповідальності за безпеку та якість життя в громадах. Під час фокус-групи учасники виділили наступні проблеми в сфері безпеки:

– Неосвітлені парки, які не патрулюються поліцією.

– Порушення громадського покою біля житлових будинків у нічний час.

– Велика кількість бродячих тварин на вулицях міста.

– Нетверезі водії, відсутність «лежачих поліцейських» біля місць, де знаходяться школи, дитячі садки і т.п.

– Погана робота комунальних служб (ожеледиця, дороги і тротуари не готові до таких погодних умов)

Серед рекомендацій щодо співпраці громади та поліції, учасники фокус-групи виділили наступні:

– Працівникам поліції співпрацювати з місцевими жителями, щоб вони відчували себе захищеними;

– Бути помітними на вулицях: тобто патрулювати не лише на авто, а також збільшити пішохідне патрулювання (тоді можна більше знайти можливості для спілкування з поліцейським звичайним перехожим для вирішення проблеми своєї безпеки)

– Організовувати заходи в школах аби будувати довіру у дітей до нової поліції

– Заохочувати громаду надавати інформацію, необхідну для здійснення поліцією

правоохоронної діяльності ( попередження злочинності – телефонні дзвінки в 102, звертання до патрульних поліцейських, органів влади та громадських платформ)

Нагадаємо, що протягом 2017 року ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” планує провести 11 щомісячних брифінгів представників поліції в Краматорську та Слов’янську, за участі медіа, громадськості, юристів та всіх бажаючих мешканців. Під час яких громадяни зможуть дізнатись про результати роботи поліції в Слов’янську та Краматорську, ознайомитись з щоденними прикладами допомоги громадянам, задати питання поліції та обговорити з ними важливі питання безпеки в громаді.

Метою проекту “Громадська ініціатива “За безпечні громади Донеччини!”, що здійснюється ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» є формування сталих зв’язків в громадах між поліцією та мешканцями для забезпечення правопорядку, попередження злочинності та розвитку безпечного середовища в Слов’янську та Краматорську.

Немає коментарів:

Дописати коментар