вівторок, 28 березня 2017 р.

Нам книжка відкриває всі світи


       Тиждень дитячого читання - це свято всіх шанувальників книги, справжній читацький марафон. В цей час міська публічна бібліотека ім. А. Чехова  стала творчою майстернею для своїх читачів. Ми разом з дітьми проводили майстер-класи , відмічали ювілейні дати улюблених дитячих письменників та книг-ювілярів 2017 року, готували презентації, перевтілювалися в образи героїв книг, розважали присутніх іграми, кросвордами, загадками, радили школярам  читати книги, бути активними читачами бібліотеки. 
      20 березня Тиждень Дитячої та юнацької книги-2017 відкрила книжкова виставка – привітання «Гарні книжки – друзі навіки». З її сторінок діти познайомилися з імперією книжкових бестселерів. Адже на таких книгах як «Пригоди Тома Сойєра», «Тореадори з Васюківки», «Робінзон Крузо», «Аліса в Країні Чудес», «Пригоди Цибуліно», «Золотий ключик або Пригоди Буратіно», «Вінні-Пух», «Крокодил Гєна та Чебурашка», «Пурпурові вітрила» виросло не одне покоління дітей. Це був справжній книжковий хіт-парад.
       І хоча ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки,  хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді,  книга не  втрачає своєї цінності,  вона не може її втратити,  адже друковане слово - це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія, яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус. Підтвердженням цих слів стала проведена 20 березня для учнів старших класів загально – освітніх шкіл мікрорайону літературна відео – година «Научи меня искусству маленьких шагов», присвячена твору «Маленький принц» відомого французького письменника, філософа Антуана де Сент – Екзюпері. Основна мета заходу – привернути увагу молоді до одвічних людських чеснот – дружби, любові, вірності, доброти і душевної чистоти.
       Потрапити  в книжкове царство, здійснити захоплюючі мандрівки сторінками творів Корнія Чуковського, зустрітися з улюбленими літературними героями, взяти  участь у літературних конкурсах, іграх, загадкових вікторинах, продемонструвати свої таланти мали змогу маленькі читачі – учні 2-х класів ЗОШ №6 взявши участь у літературному круїзі по казкам дідуся Корнія, куди разом з працівниками дитячого відділу книгозбірні вони відправилися 21 березня
        22 березня  насправді можна назвати Творчим днем Тижня дитячого читання. Розпочався він майстер-класом , який знайомив дітей з основними елементами творення малюнку. Із задоволенням вкладали учасники майстер-класу всю свою уяву і фантазію у сповнені дитячої безпосередності роботи.
       Продовжився день презентацією виставки дитячих художніх робіт вихованців Станції юних техників.
       В дивовижну подорож за творами сучасних дитячих авторів  22 березня відправилися учні 8-х класів ЗОШ №6 відвідавши бібліопрезентацію «Дозвольте представити:  Д. Матіяш, Л. Вороніна та ін….»
        23 березня 2017 року найменші читачі нашої бібліотеки — дошкільнята та учні молодших класів Старої частини міста подивились лялькову виставу «Як звіри книжку лікували», яку підготував ляльковий театр «Чародій», що діє на базі бібліотеки. Діти з радістю подивились повчальне дійство у виконанні бібліотекарів.  Під час театралізованої вистави юні читачі і гості разом із літературними героями Доктором Айболітом, Лісичкою - сестричкою , Вовчком –сірим бочком рятували книгу від недбайливого читача – хлопчика Нечитайлика.. Діти жваво, з азартом відповідали на питання вікторин та разом з веселим Карлсоном брали участь в літературному конкурсі, де відгадували відомих і знайомились з героями нових книг. Учасники дійства переконали Нечитайлика, що книги – безцінні скарби, які треба берегти бо без них у людства немає майбутнього.
        Під час заходів Тижня  популяризувалась і творчість письменників-ювілярів цього року. Літературний круїз «Прочитай , не пожалкуєш» було організовано саме за книгами – ювілярами 2017 року. Відправились в нього 24 березня учні  7-х класів ЗОШ №6.

         Книжчині іменини «Читаємо від березня до березня» стали завершенням Тижня дитячого читання. В цей день діти  дивились улюблені мультфільми, брали участь в казковій вікторині, іграх та звичайно ж найактивніші читачі бібліотеки були нагороджені.

Немає коментарів:

Дописати коментар