середу, 6 лютого 2019 р.

14 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГ

З  2012 року 14 лютого відзначається свято –Міжнародний День дарування книги (International Book Giving Day), який об`єднує всіх, хто любить читати та дарувати книжки, а також прищеплює дітям любов до читання!
Започаткувала цей день засновниця відомого сайту Delightful Children`s Books в США Еммі Бродмур зі своїм синочком. Якось він запитав у мами, чому не існує особливого дня, коли люди дарували б один одному книги? Еммі вдалося донести важливість цієї ініціативи та надихнути людей приєднатися. Проектом відразу ж зацікавилися відомі блогери, письменники, активісти. І починаючи з 14 лютого 2012 року цієї чудової традиції дотримуються по всьому світі.
Мета цього дня дуже проста — подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само.
Це один з наймолодших свят в календарі, об'єднує всіх, хто дарує книги дітям і вчить їх любові до читання.  За роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників.
Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів та дитячих письменників.
З кожним роком все більше книжок, як уже читаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу.  Неймовірно, але сьогодні багатьом дітям книги малодоступні з найрізноманітніших причин.
Шановні наші читачі, пропонуємо Вам три простих способи відсвяткувати Міжнародний день дарування книг:
1. Подаруйте власну книгу бібліотеці , другу або члену сім'ї.
2. Залучайте до цього свята друзів, у т.ч. і через соціальні мережі.
3. Приєднайтеся до буккросингу, який діє за принципом «прочитав – передай іншому». Залиште прочитану книгу у людних місцях ,щоб інші могли її прочитати, або передайте до своєї бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар