пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

Полундра! Пірати в бібліотеці!

Щорічно, починаючи з з 1995 року, 19 вересня у більш ніж 40-ка країнах світу відзначається веселе свято – Міжнародний день наслідування піратам. Це дуже веселе свято, коли люди наслідують розмові піратів, а деякі любителі при цьому навіть вбираються в піратські костюми.
Ідея створення і, так би мовити, концепція даного свята належить американцям Джону Бауру і Марку Саммерсу. Одного прекрасного дня — 6 червня 1995 року — граючи, вони представили себе піратами, використовуючи в розмові піратський сленг.
І саме тоді виникло питання: «А чом би не проводити щороку День піратів, коли люди могли б лаятися вільно лайливими словами, носити зброю і бандани, владнувати змагання по стрілянині і т.п.?»
І Спочатку було вирішено ствердити 6 червня як День піратів, але, як відомо, 6 червня 1944 року датує висадку до Нормандії або операції «Оверлорд».
Замість 6 червня Баур і Саммерс вибрали 19 вересня для щорічного Дня наслідування піратів (за однією з версій, ця дата — день народження колишньої дружини Марка Саммерса). До 2002 року піратський день не привертав широкої уваги, але, завдяки статті Дейва Беррі, про захід дізналися, і подія за короткий час знайшла багаточисельних залицяльників. Поступово традиція відзначати цей незвичайний день проникла в Австаралії, Канаді, Англії.

Цьогоріч 19 вересня у бібліотеці ім. Чехова для п`ятикласників Краматорского НВК (ЗОШ №6 – ДНЗ)  був організований Квест «Полундра! Пірати в бібліотеці!». Не висловити словами з яким захопленням діти приймали в ньому участь! Пошуки  піратсьго скарбу перетворилися на справжнє свято для всіх присутніх. Сміх, конкурси, радість від перемоги – все це надовго запам`ятається і дітям, і дорослим!










Немає коментарів:

Дописати коментар