субота, 25 січня 2020 р.

Одна Батьківщина і двох не буває

         Залучаючись до відзначення 100- річчя подій   Української  революції   1917-1921 років», фахівці бібліотеки ім. А. Чехова  у читальній залі відділу по обслуговуванню  дорослих відкрили  літературний перегляд «Війна пройшла по їхніх долях. Українська революція 1917-1921р.р. в художніх творах», який дав можливість всім бажаючим поринути у вир історії, зрозуміти, як вона творилася та хто її писав. Перегляд проходив протягом тижня з 20 січня .
           Двадцяте століття залишило нам у спадок важливі події, які віддаляючись, не втрачають свого значення. До таких подій належить і 22 січня 1919 року - день ухвали Акту злуки Української Народної Республіки з Західно-Українською Народною Республікою в Соборну Україну. В пам`ять про цю подію в публічній бібліотеці ім. А.Чехова для  учнів  загальноосвітньої школи №6  пройшов цикл заходів, мета яких  - формування національної свідомості та виховання  почуття патріотизму у підростаючого покоління.
            22 січня 2020 року на історичну відео-годину «Одна Батьківщина і двох не буває» завітали учні старших класів.Учасники заходу прослухали стислу і водночас змістовну історичну довідку про видатну подію в біографії нашої держави, переглянули  відеоматеріали, присвячені проголошенню акту злуки Української Народної Республіки. По закінченню зустрічі  юнаки і дівчата взяли участь у літературно-історичній  вікторині, продемонструвавши свої не аби які знання з історії рідної держави.
          Учасниками патріотичного квесту «Подаваймо братні руки до братерства, згоди, злуки!» стали учні 5-х  класів.





Немає коментарів:

Дописати коментар