середа, 23 лютого 2022 р.

Мова єднає всіх

               Щороку, 21 лютого, увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість громадянину будь-якої країни відчути свою належність до своєї нації, відчути себе часткою народу, серед якого народжуєшся, зростаєш, стаєш Людиною.

              «Надзвичайний та душевний, цікавий та пізнавальний, енергійний та інтелектуальний!» - так можна сказати про Міжнародний день рідної мови, який 21 лютого 2022 відзначили у публічній бібліотеці ім. А. Чехова м. Краматорська. До свята фахівцями книгозбірні було підготовлено мовознавчі квести «Мова єднає всіх» та «Чарівний світ рідної мови», які перетворилися на справжній мовно-літературний мозковий штурм.  Активними учасниками заходів  стали учні  6-х та 9-х класів Краматорського НВК (ЗОШ № 6 - ДНЗ). Протягом заходів діти та підлітки дізнались про історію свята та вийшли на лінгвістичний подіум, де їх  очікувало декілька зупинок. Вони лікували мову від «суржика», складали фразеологізми, вгадували походження іншомовних слів, а на зупинці «Цікаві факти» познайомились зі  світовими рекордами, які встановила наша рідна  мова. Дівчатам та хлопцям  сподобалося виявляти ерудицію, працювати в нестандартних умовах і перемагати.

            Доповненням стали  інформаційна хвилина про витоки цього свята, вишукано оформлена тематична експозиція та щирозахопливі вислови митців про чарівність і мелодійність українського слова.










Немає коментарів:

Дописати коментар