середа, 25 березня 2015 р.

Сяйво таланту і мудрості Ліни Костенко



         В дивовижно яскравий світ художнього слова видатного українського Митця  - Ліни Василівни Костенко 19 березня  2015 року відчинила двері міська публічна бібліотека ім. А.Чехова. Для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл № 6,11,23, 32 в читальній залі пройшла літературна година , присвячена 85-тій  річниці  від Дня  народження поетеси. Святкова презентація «Душа належить людству і епохам», яку представила провідний бібліотекар Валентина Шкарупа, познайомила присутніх з творчими доробками майстра художнього слова. В проведенні заходу взяв участь доцент кафедри філології Краматорського економіко – гуманітарного інституту, кандидат філологічних наук Володимир Півень, який розповів про історичні обставини, які вплинули на творчість Ліни Костенко.
      Невід'ємною частиною проведеного заходу стала книжкова виставка  «Сяйво таланту і мудрості Ліни Костенко» , у якій були представлені як  перші опубліковані поезії письменниці, так і критичні матеріали її творчості.
     Є люди, які, крім особистого, несуть ще й хрест свого народу. Це люди неймовірно тонкі і талановиті. Такою людиною і є наша сучасниця, можливо,найвидатніша українська поетеса часу Ліна Костенко.  У кожному слові вона доносить, що лише шлях добра й любові, усвідомлення того, що найважливішою цінністю є людське життя, зможуть вивести людство із страшної прірви, підняти його на ноги, дати могутній поштовх розвитку України:

Буває, часом сліпну від краси. 
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,– 
Оці степи, це небо, ці ліси, 
Усе так гарно, чисто, незрадливо, 
Усе як є – дорога, явори, 
Усе моє, все зветься – Україна.





Немає коментарів:

Дописати коментар