неділю, 18 лютого 2018 р.

Прийшли до тебе три свята у гості

    Новорічно-різдвяні свята – це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля дітей. «Прийшли до тебе три свята у гості» саме під таким гаслом ,17 січня для дітлахів дитячого садочку №91, відбувся захід  в   бібліотеки ім.Чехова.
   Провідний бібліотекар Чабанова А.А.  познайомила маленьких  читачів з  українськими традиціями та  Різдвяними Святами! А вони, певно, найчарівніші в світі!
  Під час святкової презентації діти дізналися,що від Різдва до Водохреща продовжуються веселі зимові святки – святі дні. Дітям цікаво було дізнатися, як називаються свята, що готували господині і до якого свята. А головне дізналися про те, що пісні святкові – колядки, щедрівки і засіванки – прославляють людину-трударя.
   Як же було цікаво хлопчикам і дівчаткам слухати про народні зимові свята, про всі ті дійства, які проходять морозної ночі, у сяйві свічок та в світлі зірок.
 Найвідоміші українські колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю» та «Щедрик» викликали радісні емоції у дітей та бажання співати.  Разом з ведучою Антоніною Анатоліївною діти весело дзвеніли дзвониками та душевно і щиро співали  колядки та щедрівки.
   Проводячи подібні заходи, робітники  дитячого відділу мали мету  передати маленьким українцям неоціненний народний скарб зимових свят.

Немає коментарів:

Дописати коментар