вівторок, 20 лютого 2018 р.

На Аскольдовій могилі український цвіт

 29 січня громадськість України та світу відзначає День пам'яті героїв Крут.
            100 років тому молоді захисники незалежної Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію України. 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, близько 300 курсантів військової школи, студентів та гімназистів, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній незалежній демократичній українській державі.
 З метою піднесення рівня патріотичного, національного виховання та вшанування пам’яті  героїв 1 лютого 2018 року  в бібліотеці ім. А. Чехова  відбувся літературно-історичний репортаж «На Аскольдовій могилі український цвіт». Користувачі бібліотеки різного віку переглянули відео презентацію та відеофільм «Герої Крут. Бій відлунав».
Тематична експозиція, яку оформили бібліотекарі наглядно доповнювала розповідь про героїчну і водночас трагічну подію, яка знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців. Перегляд відеоматеріалу та обговорення подій, які тоді відбувались, переконливо довели, що слава і пам’ять про них невмируща.


Немає коментарів:

Дописати коментар