середа, 31 травня 2023 р.

1 червня - День захисту дітей

 

День захисту дітей — це свято, що символізує незаперечну цінність і величезне значення дітей в житті суспільства. Воно єднає країни всього світу навколо спільної мети — забезпечити майбутнє дітей, оберігати їхні права та сприяти їхньому всебічному розвитку.

Історія свята

Вперше День захисту дітей був відзначений у 1950 році в 51 країні світу. Його впровадження відбулося за ініціативи Ради Міжнародної демократичної федерації жінок у Парижі з метою захисту дітей, що залишилися без батьків та дому під час Другої світової війни.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) підтримала цю ініціативу, проголосивши захист прав, життя та здоров’я дітей важливим напрямом своєї роботи. Була також проговорена необхідність соціального захисту прав дитини.

В Україні це свято почали відзначати з 1998 року за указом другого президента Леоніда Кучми.

Як відзначати день захисту дітей?

В цей день в Україні проводяться святкові концерти, дитячі вистави, конкурси малюнків, танців, спортивні змагання та інші розважальні заходи, які варто відвідати разом з дітьми.

Крім того, свято Міжнародного дня захисту дітей та Дня захисту дітей в Україні традиційно є приводом для збору благодійних коштів, до якого може долучитися кожен небайдужий громадянин.

Цього дня необхідно задуматися й про захист власної дитини, адже в сучасному світі для дітей є чимало загроз. Ми можемо захистити своїх малюків, навчивши їх базових принципів — від правил дорожнього руху та пожежної безпеки до правил поводження з незнайомими людьми в реальному житті та в мережі Інтернет.

Взагалі День захисту дітей варто присвятити малюкам — провести з ними якомога більше часу, разом прогулятися, почитати цікаву книжку. Чудовим рішенням буде здійснити в цей день маленьку дитячу мрію — наприклад, сходити разом в зоопарк чи подарувати давно бажану іграшку.

Доречним буде переглянути один з фільмів, головними героями якого є діти — таких існує чимало, і можна вибрати кіноісторію на свій смак. Також можна влаштувати своїм дітям та їхнім друзям веселу вечірку з солодощами, іграми й конкурсами. 

У День Захисту Дітей бажаємо кожній дитині міцної сім’ї і всього необхідного для безтурботного дитинства. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар