неділю, 4 червня 2023 р.

4 червня - Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії

 

4 червня відзначається Всесвітній день безневинних дітей, які постраждали від агресії. Цей пам’ятний день запроваджено рішенням Генеральної Асамблеї ООН на одному зі спеціальних засідань з питань про Палестину у 1982 році.

У військових конфліктах, аморальних терористичних актах по всьому світу, від випадкових вибухів старих снарядів під ґрунтом гине велика кількість дітей. Такі страшні події – результат дій дорослих людей, які засліплені жагою влади та грошей і не можуть знайти компроміс для припинення конфлікту.

Цей день – своєрідний акт протесту проти війни, вбивств, насильства та спроба забезпечити невинним дітям мирне сьогодення та світле майбутнє.

Цю дату започаткували у 2022 році в Україні, щоб вшанувати пам'ять дітей, які постраждали від російського тероризму.

Також, 4 червня з 2021 року в Україні відзначають День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Російська агресія в Україні триває з 2014 року, а 24 лютого 2022 року росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. Тільки за цей час російські загарбники вбили 484 українські дитини. 

Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресорки. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними.

 

НЕ ПРОБАЧИМО


Немає коментарів:

Дописати коментар