понеділок, 7 серпня 2023 р.

7 серпня 2023 року - 90 років від дня народження Алли В’ячеславівни Потапової (1933-2021), української поетеси, прозаїка

                                                                  


Народилася майбутня письменниця 7 серпня 1933 р. в Саратові на Волзі,  в сім’ї службовця. Після смерті батька мати з двома дочками переїхала в Київ. Час був нелегкий: довелося старшій дочці Аллі поступити на роботу і вчитися у вечірній школі. Незважаючи на труднощі післявоєнного життя, вона отримала атестат, і пізніше закінчила філологічний факультет Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

 Писати вірші для дітей почала вона рано, 1959 році вийшла в світ її перша книга “Добраніч!”.

Алла В'ячеславівна автор 40 книжок для дітей та дорослих. Серед них: «Ходит речкой пароход», «Как дорога стала железной», «Янтарик», «Лето красное пришло», «Цирк», «Молочный зуб дракона Тишки», «Поговорим откровенно», «Лукошко», «Зуар Безстрашный», «Маша и Чарлик», «Дневник для мамы», «Как ручей в гости ходил», «Считалки», «Цветочные часы», «Сундук со счастьем», «Що за буквами стоїть?», «Тебе любов моя», «От дальней той поры», «Разговор с тобой», «Углы любви», «Точка зрения», «Мы все еще разбрасываем камни», «Я слово говорю», «Отцу, пропавшему без вести», «Семь тисячелетий в августе» та ін.

 Книга для дошкільнят “Азбука дедушки Никифора” (1987) містить корисну та необхідну інформацію. Як справжній дитячий письменник, А. Потапова грає словом, грає в слова. Алла В'ячеславівна подарувала малим читачам  двадцять п’ять чудових книжок, а добрий «дракон Тишка», що має молочного зуба, став улюбленим спільником сотень тисяч хлопчиків і дівчаток як в Україні, так і в зарубіжжі.

 Алла Вячеславівна Потапова – Заслужений працівник культури України.

 

                                             




 

Немає коментарів:

Дописати коментар