четвер, 14 березня 2024 р.

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця

   #культура_розправляє_крила

Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. 

Дата 14 березня була обрана не випадково: цього дня у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону.

Того ж року облдержадміністрації почали формування лав Територіальної оборони, до яких добровільно йшли українці. Під час повномасштабної війни добровольчі рухи збільшилися у кількадесят разів.

Добровольці — це ті, хто стали на захист незалежності України за покликом серця, і ті, хто гідно боронить Україну разом з усіма бійцями сил оборони та безпеки.

У день добровольців  України від  щирого серця бажаємо нашим захисникам сили і твердості духу, енергії  та оптимізму, добробуту та надійного тилу в родині. Нехай і в мирний час у Вашому житті знаходиться місце для шляхетних  вчинків і подвигів, сміливості і красивих перемог! Зі святом державним Вас вітаємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар